Stephen Hawking este atacat de liderii religiosi, dupa ce a negat contributia lui Dumnezeu la crearea Universului

Stephen Hawking este atacat de liderii religiosi, dupa ce a negat contributia lui Dumnezeu la crearea Universului

Liderii religiosi din Marea Britanie riposteaza fata de teoria sustinuta de profesorul Stephen Hawking, conform careia Universul nu a fost creat de Dumnezeu, ci de gravitatie, scrie Realitatea TV pe pagina online.

Clericii anglicani, musulmani si evrei din Marea Britanie au avut reactii foarte critice fata de cea mai recenta lucrare a fizicianului Stephen Hawking, in care arata ca Big Bang-ul a fost influentat de legile gravitatiei si nu de interventia unei forte divine.

In cartea „The Grand Design”, Hawking spune ca Dumnezeu poate fi eliminat din ecuatia crearii universului cu ajutorul teoriei M, o varianta a teoriei stringurilor. „Teoria M este teoria unificata pe care Einstein a incercat sa o gaseasca”, a precizat fizicianul.

Astfel, liderul Bisericii Anglicane, arhiepiscopul de Canterbury Rowan Williams, a reactionat foarte critic, explicand ca „fizica nu va putea niciodata sa explice de una singura de ce in loc de nimic exista ceva”.

„Credinta in Dumnezeu nu implica explicarea modului in care lucrurile se inlantuies in univers, ci se refera la convingerea ca exista o fiinta inteligenta, vie, de care depinde intreg universul”, a mai spus Williams.

La randul sau, rabinul-sef Jonathan Sacks a luat si el pozitie. „Religia tine de interpretare. Biblia pur si simplu nu este interesata de modul in care universul a luat nastere”.

Ibrahim Mogra, imam si membru al Consiliului Musulmanilor din Marea Britanie, a fost mai direct, exprimandu-si clar nemultumirea fata de teoria lui Hawking. „Daca ne uitam la univers, observam ca cineva l-a creat. âel cineva este atotputernicul cuceritor”, a declarat Mogra.

Tags:

Un comentariu

  1. Dacă la un moment dat, Stephen Hawking s-a întrebat, în timpul evoluţiei cercetărilor lui spre cunoaşterea universului, „asta, desigur, ar fi fost în puterea unei fiinţe atotputernice, dar dacă ea ar fi creat universul într-un mod atât de neînţeles, de ce a ales să-l lase să evolueze conform unor legi pe care le-am putea înţelege? De ce trebuie ca spusele noastre să aibă vreun fel de valoare?”, tot el singur a găsit răspunsul pe care-l căutăm cu toţii, uneori cu disperare,”De ce existăm noi şi universul? Dacă găsim răspuns la această întrebare, el ar reprezenta triumful final al raţiunii umane „“ pentru că atunci am cunoaşte gândirea lui Dumnezeu.”
    Lucrarea „The Grand Design” nu este scrisa de Hawking. El nu mai poate comunica inca din 2009, asa cum mi-au transmis asistentii lui, prin mail, la o solicitarea a mea cu privire la elaborarea unui raspuns pe probleme de biofizica, referitor la capacitatile extrasenzoriale ale omului.
    Eu cred si pot aduce argumente ca Hawking este inert, dar acesti criminali care conduc lumea au pus vorbele lor in gura lui Hawking prin intermediul unui cip introdus in sistemul lui de comunicatie prin calculator.
    Hawking este ateu, dar nu a fost tampit, iar acum el nu mai poate grai.

Leave a Comment