Conferinţă la Botoşani, sâmbătă 18 iunie

  • iunie 17, 2011
  • Conferinţe
  • 2 comentarii

Maica Ecaterina Fermo conferentiaza, sambata, la Botosani Sambata, 18 iunie, la ora 15.00, Maica Ecaterina Fermo va sustine la Cinematograful Unirea din Botosani conferinta cu tema “Romanii, intre compromis si Hristos – dezbatere asupra problemelor actuale ale Romaniei”.

Intrarea este libera!

Monica Fermo a fost actriţă a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB) şi om de televiziune. S-a născut dintr-un tată evreu, dar încreştinat de mama sa, pentru a scăpa de furia nemţilor, când avea 20 de ani, şi dintr-o mamă rusoaică, creştină pravoslavnică. Părinţii, nefiind foarte credincioşi, nu au mai botezat-o pe Monica, ea rămânând în legea iudaică. Abia peste 32 de ani de la naştere Monica primeşte botezul şi o dată cu el şi numele de Elena, scrie despre Maica Ecaterina Ziarul Lumina.

Hotărârea de a se călugări a fost luată la îndemnul părintelui Argatu. “În prima zi după botez, eram, la părintele, mai multe persoane în aceaşi situaţie ca mine. Dar numai mie mi-a recomandat să mă călugăresc”, îşi aminteşte Maica Ecaterina.

Tags:

2 comentarii

  1. traian spune:

    Din păcate, organizarea acestei conferinţe a avut de suferit din cauza lipsei oricărui sprijin şi înţelegere din partea clerului ortodox din municipiul Botoşani. Şi totuşi, în ciuda participării extrem de reduse, conferinţa desfăşurându-se aproape în anonimat sau, din păcate, în bună parte fiind ignorată de mulţi credincioşi (unii motivând că a lipsit binecuvântarea părintelui protopop), considerăm că pentru cei câţiva prezenţi în sală a fost un real câştig duhovnicesc întâlnirea cu maica Ecaterina. Să sperăm că într-un viitor nu foarte îndepărtat, să reuşim cu ajutorul bunului Dumnezeu, să o invităm pe maica Ecaterina într-un alt cadru şi atmosferă, astfel încât să ştergem pata de pe imaginea acestui municipiu care nu cred că este ecumenist şi căzut din adevăr şi care de obicei este foarte interesat de învăţăturile tuturor apostolilor vii, autentici ai dreptei credinţe creştin ortodoxe.

Leave a Comment