«Omenirea trebuie să abandoneze Terra sau va dispărea»

âestea sunt vorbele lui Stephen Hawking, un cercetător britanic, care este convins că singura şansă de supravieţuire a omenirii, pe termen lung, este colonizarea spaţiului cosmic. S-a ajuns în această situaţie pentru că oamenii au secat Pământul de resurse.

„Cursa omului nu ar trebui să se dea doar aici pe Terra. Singura noastră şansă de supravieţuire pe termen lung nu se leagă de rămânerea pe această planetă, ci să ne împrăştiem prin spaţiu”, a menţionat celebrul astrofizician britanic.

El a adăugat că Pământul va fi martorul mai multor evenimente ce vor ameninţa existenţa oamenilor, evenimente generate chiar de noi. Un posibil război nuclear este un exemplu care-i sperie pe oamenii de ştiinţă.

„Noi intrăm într-o perioadă foarte periculoasă a istorie noastre. Populaţia şi nevoile noastre tot mai mari vis-a-vis de resursele finite ale Pământului cresc exponenţial. Şi abilităţile noastre în privinţa schimbării mediului în bine sau rău pot influenţa şederea noastră aici”, a mai spus Hawking.

„Viitorul nostru e în spaţiu pentru secolul următor. Sunt în favoarea zborului cosmic”, a încheiat cercetătorul britanic, fiind de evitat un contact direct cu extratereştrii.

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment