MANIPULARE OFICIţA ?!! UITE CIPU”™ ”¦ NU E CIPU”™ !

Priviti istoricul informatiilor referitoare la actele biometrice din Romania, lansate de catre oficialitatile statului in perioada 2005 – 2009 :

1.PERMISELE AUTO

27 martie 2006 : Ministrii Transporturilor din statele membre UE au aprobat pe 27 martie 2006 propunerea de directiva privind permisul de conducere european.(…)

Directiva urmareste sa reduca riscul de frauda prin utilizarea unui card de plastic si utilizarea optionala a unui microcip, cu asigurarea respectarii legislatiei privind protectia datelor personale. (sursa )

22 Septembrie 2008 : âelasi carnet de conducere pentru toti cetatenii UE

O alta prevedere care va intra in vigoare in 2009 este cea legata de numarul de premise si de rezidenta. Pana acum, daca un cetatean englez, spre exemplu, isi muta resedinta in Franta si dupa 5 ani se muta in Spania, putea sa aiba trei premise de conducere, eliberate de autoritatile din cele trei tari unde a locuit.
Din ianuarie 2009 o persoana va putea detine doar un permis emis in tara de resedinta. Cei care isi vor stabili resedinta in alt stat membru, dupa 2 ani vor putea aplica pentru un permis. Permisul vechi va ramane la politie in noua tara de resedinta si va fi returnat autoritatilor emitente. (sursa)

25 Septembrie 2008 : Permise Europene

Viitoarele permise europene vor conţine un cod cu informaţii privind starea de sănătate: vederea, auzul, boli etc, dar şi restricţionări de tipul „posesorul trebuie să conducă doar ziua sau doar însoţit”.
Şoferii români vor avea, până la sfârşitul acestui an, permise noi. âestea vor fi în concordanţă cu directivele europene în domeniu. Noile permise de conducere vor fi emise începând cu luna viitoare, mai întâi în câteva judeţe, procesul urmând să se extindă în toată ţara până la sfârşitul acestui an.
Documentul, un card de plastic colorat în albastru şi galben în care va fi încorporat un microcip, va conţine câteva rubrici noi. Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, microcipurile vor permite actualizarea datelor sau a fotografiilor conţinute, precum şi adăugarea, în mod periodic, a elementelor de securitate.

Starea de sănătate – trecută pe carnet

Documentele vor conţine un cod cu informaţii privind starea de sănătate a conducătorului, cu menţiuni privind vederea, auzul sau eventuale boli de care ar suferi acesta, potrivit gandul.info. Spre exemplu, codul 0.1 priveşte corecţia şi/sau protecţia vederii. Codul 01.01 arată că şoferul poartă ochelari, 01.02 – lentile de contact, 01.03 – sticlă protectoare. Cei care poartă proteză auditivă sau aparat auditiv vor avea menţionat pe permis codul 02, iar codul 03 corespunde celor care folosesc proteză sau orteză pentru membre. În cazul codului 05 este vorba despre conducere cu restricţie. Restricţia la călătoria pe timpul zilei are codul 05.01 (de exemplu: o oră după răsăritul soarelui şi o oră înainte de apus), codul 05.02 restricţionează călătoria pe o anumită rază de la locul de reşedinţă al titularului sau doar în interiorul unui oraş, în perimetrul unei zone/regiuni, codul 05.03 vizează conducerea fără pasageri în habitaclul autovehiculului, iar codul 05.05 permite conducerea doar atunci când şoferul este însoţit de un titular de permis de conducere. (sursa)

21 Octombrie 2008 : Datele vor putea fi citite de orice politist din Europa

Cel putin teoretic, noile documente care permit conducerea unei masini nu vor putea fi falsificate si vor avea un cip care va contine toate informatiile despre un sofer.
Datele vor putea fi citite de orice politist din Europa. Pe lânga aspectul total schimbat – de la culoare si fotografie, pâna la materialul si modul de realizare, noul permis de conducere va contine si o serie de coduri prin care sunt reliefate anumite restrictii impuse soferilor. Soferii cu „state vechi” nu vor fi însa obligati sa-si preschimbe vechile documente pâna la expirarea acestora. Noile permise vor fi unice la nivel european si vor putea fi citite de orice politist din Uniunea Europeana. Reprezentantii Serviciului de Permise sustin ca, prin intermediul CIP-ului, se pot introduce date noi medicale. Astfe, daca un posesor se imbolnaveste psihic, acest lucru ar urma sa fie automat introdus pe permis astfel incit sa fie descoperit la orice control ca nu mai are dreptul sa conduca.Totodata, In momentul citirii permisului, politistul va avea informatii complete despre comportamentul soferului in statele prin care a trecut. Introducerea noilor permise vine dupa inmultirea cazuleor de falsuri comise mai ales de romanii care lucreaza in strainatate. L. Lupascu (sursa )

1 noiembrie 2008 : In concordanta cu directivele europene in ceea ce priveste permisele auto, si romanii vor avea parte de permise de conducere cu un cod de informatii detaliat. (sursa)

11 Noiembrie 2008 : Permise de conducere europene

Incepand de ieri, Politia Rutiera a inceput sa emita noile permise de conducere si certificate de inmatriculare pentru autovehicule, in conformitate cu standardelor europene.
Noul model de permis este realizat pe suport unicarbonat, iar datele si fotografia sunt gravate cu laser âtul va arata ca un card de plastic colorat in albastru si galben in care va fi incorporat un microcip.
Documentul este tiparit cu cerneluri invizibile si cerneluri vizibile care sunt fluorescente la lumina ultravioleta. Unele informatii sunt gravate in relief. Sunt adaugate rubrici noi ce contin date despre starea de sanatate a conducatorului auto sau anumite restrictii.
De exemplu, vor fi introduse o serie de coduri prin care sunt indicate restrictii precum permis doar pentru masini cu cutie automata sau mentioneaza restrictia la calatoria pe timpul zilei (o ora inainte de rasarit si o ora inainte de apus). Titularii permiselor auto si ai certificatelor de inmatriculare model vechi nu au obligatia de a cere preschimbarea documentelor, acestea ramanand valabile pana la expirarea lor. (sursa)

2. PASAPOARTELE BIOMETRICE

La intalnirea organizata de AZEC in data de 20 Ian 2009, comisarul sef al Directiei Generale de Pasapoarte a declarat ca : ”Noile pasapoarte NU SE POT FţSIFICA”

Mai jos aveti probe evidente care DEZMINT aceasta siguranta a autoritatilor romane.

1. Un hacker cloneaza pasapoarte biometrice din mers

2. O MIE DE EURO PENTRU UN PASAPORT BIOMETRIC SARBESC FţSIFICAT

Si totusi pasapoartele biometrice se pot falsifica. Dupa ce ziarul sarbesc Politika relata la sfarsitul anului trecut despre faptul ca politia sarba a arestat o retea de falsificatori de pasapoarte biometrice, infractiunile de acest gen s-au inmultit in tara vecina.

Conform presei sarbe aparatura pentru falsificarea lor costa intre 5000-6000 de euro. Falsificatorii vand pasapoartele biometrice falsificate retelelor mafiote cu 20 de euro bucata, iar acestia le revand pe piata neagra cu o mie de euro.(sursa )

3. Hackerii olandezi au reusit sa demonstreze acum cateva luni vulnerabilitatea noilor pasapoarte electronice

Dupa ce un act falsificat, cu poza lui Elvis Presley, a fost recunoscut ca fiind autentic de un scanner amplasat pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Pe ecranul automatului apar urmatoarele informatii: Elvis Aaron Presley, nationalitate americana, nascut in 8 ianuarie 1935, alaturi de poza si de seria pasaportului.

TVR afirma ca Pasapoartele Biometrice contin cifra 666 iar MAI sustine la Senat ca nu contin


”Proiecte de viitor” :

Interpolul si-a planificat extinderea rolului său în tinerea sub observatie a masei de pasageri care circulă în întreaga lume prin crearea unui baza de date de recunoaştere a feţei pentru a prinde suspectii cautati, aflam din The Guardian, editia electronica.
Sefii institutiei vor un sistem care sa permita oficialilor ce se ocupa de imigratie captarea de imagini digitale ale pasagerilor şi verificarea imediata in baza de date cu imaginile suspectilor de terorism, criminali si fugari internaţionali. (sursa )

FACEM UN APEL CATRE AVOCATII ORTODOCSI CARE NE POT AJUTA IN BLOCAREA ACESTOR LEGI !

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment