Comunicat ASTRADROM – BISERICA SI STATUL IN PROBLEMA MICROCIPURILOR BIOMETRICE

Consideram ca expresia purtatorului de cuvant al Patriarhiei Romane: „eu voi fi primul care voi lua aceste pasapoarte” este o ofensa, si o provocare in acelasi timp, la adresa acelora care din motive de constinta nu vor sa primeasca documente cu cip biometric.
Mentionam ca pana la data afirmatiilor domnului Costantin Stoica erau stranse peste 100.000 de semnaturi ale cetatenilor romani de religii si etnii diferite.
Problema indosarieri electronice priveste in mod direct drepturile cetatenilor si libertatea de constinta.
Referitor la clericii care au luat atitudine impotriva cipurilor biometrice consideram ca au facut un beneficiu celor ce vor sa afle adevarul despre acestea, fiind in conformitate cu comunicatele altor biserici ortodoxe surori pe aceasta tema. Cenzura acestor preoti impusa de sinodul BOR este o incercare de a ascunde adevarul si o incalcare a libertatii de exprimare garantata a drepturilor omului.
Daca Maica Ecaterina Fermo a contribuit la demascarea unor procedee viclene de spraveghere si control a populatiei a facut un lucru bun, in conformitate cu invatatura biserici ortodoxe a Greciei careia ii slujeste. âeasta invatatura o poate marturisi oriunde in lume chiar daca ar ofensa pe cei ce sunt usor santajabili, complici, si sujitori ai acestora.
Cerem autoritatior statului roman sa respecte optiunea noastra in aceasta privinta prin o lege in care sa putem avea aceleasi drepturi cu cei care vor accepta noile documente.
Consideram ca demersurile noastre sunt intemeiate si statului roman ii ramane sa gaseasca solutia juridica si legislativa, asa cum a facut-o si in cazul minoritatilor religioase, entice si chiar sexulae. Posibilitatea emiterii unui pasaport temporar pe perioada de sase luni nu e o rezolvare a problemei ci mai degraba o manipulare vicleana care nu inspira incredere.
Biserica Greciei si Biserica Serbiei au avut o atitudine diferita de cea a ierarhilor BOR. Pana in present nu avem la cunostinta ca ar exista un document oficial, cu referire la noile documente, semnat de toti ierarhii, membri ai Sinodului BOR. Tinand seama de influientele politice asupra multor decizii ale ierarhiei BOR, sinodului ii ramane puterea de decizie din punct de vedere juridic asa cum a avut-o dintotdeauna dar treptat isi pierde credibilitatea morala in fata credinciosilor.
Singura informatie facuta public este comunicatul purtatorului de cuvant al patriarhiei.

ASTRADROM, presedinte Avram Ancuta

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment